Termékek

FLORIMO ÉS TEK LAND VIRÁGFÖLDEK

Általános virágföld: Az általános virágföld tápanyag ellátottsága, levegőháztartása megfelel általában minden növény számára.

Balkon és muskátli virágföld: Laza szerkezetű, barna színű, jobb vízháztartás, még több tápanyag a virágzás érdekében.

Örökzöld virágföld: Laza szerkezetű, barna színű, termesztő közeg.

Orchidea virágföld: Az orchideák által kedvelt laza szerkezetet a válogatott vörösfenyőkéreg, perlit, kókuszrost és rostos tőzeg adja.

Szobanövény “A” típusú virágföld: Laza szerkezetű, barna színű, idegen szagtól mentes termesztő közeg.

Palánta és magvető virágföld: Lazább szerkezetű, rostosabb termesztő közeg, túlsúlyban a gyökérképződéshez és a növekedéshez szükséges tápanyagokkal.

Rhododendron és Azálea virágföld: Barna színű, laza szerkezetű termesztőközeg. “Savanyú virágföld”.

Citrus és mediterrán virágföld: Tápanyag ellátottsága, levegőháztartása ideális a citrusnövények számára.

Vízinövény virágföld: Speciális szerkezete lehetővé teszi vízi- és mocsári növények beültetését, sok agyaggal, folyami homokkal és természetes tápanyaggal.

SZARVASMARHATRÁGYA ÉS EGYÉB TALAJJAVÍTÓK

Komposztált marhatrágya: Használatával a tápanyagok ellátását természetesen, környezetkímélő módon biztosítja.

Kertészeti perlit: Természetes körülmények között is előforduló vulkanikus kőzet, amelynek őrleményét, majd a duzzasztott perlitszemcséket a talajba keverve biztosítjuk a virágföld levegős környezetét és egyenletes vízellátását. Kiváló talajlazító, az eredeti súlya 20-szorosát képes vízből tárolni.

Natúr tőzeg: Magas rost- és szervesanyag-tartalommal, nagyfokú vízelvezető képességgel, optimális levegőzöttséggel, alacsony sótartalommal rendelkezik. Elősegíti a talaj tápanyag-megkötő képességét, javítja levegőzöttségét.

FŰMAGOK

Szárazságtűrő fűmagkeverék: Minőségi fűmagkeverék, amely speciális összetételének köszönhetően képes a helyi talajhoz és a szárazabb körülményekhez is alkalmazkodni, a nyári időjárás után regenerálódni és ismét üdén zöldellni. Nem igényli a túl gyakori gondozást, de az öntözést meghálálja.

Árnyéktűrő fűmagkeverék: Minőségi fűmagkeverék fák lombjai alá, árnyékos területű kertekbe. A speciális keveréknek köszönhetően a fű alkalmazkodik a kisebb fényviszonyhoz, a kevesebb csapadékhoz, mégis egyöntetű, dús szőnyeget képez. Jól tűri a fokozott igénybevételt, a taposást is.

Sport fűmagkeverék: Minőségi fűmagkeverék fokozottan igénybe vett területekre, sportpályákra, játszótérre, kertek füves területére. Jól tűri a taposást, sűrű felületet képez, jól regenerálódó.

Zöld turbó fűmagkeverék: Gyors kelésű fűmagkeverék.

VEGYSZEREK

Kertészetünkben lehetőség van III. forgalmi kategóriájú (szabad felhasználású) rovarölő, gombaölő és gyomirtó szerek vásárlására.

Méhkímélő technológia

Vannak olyan vegyszerek, melyek méhekre veszélyesek vagy mérsékelten veszélyesek, ezért fontos, hogy méhek illetve virágzó, mézelő növények közelében méhkímélő technológiával juttassuk ki a permetet. Ez azt jelenti, hogy a kezelést a méhek pihenőidejében, naplemente előtt 1 órától 23 óráig végezzük!

Munkavédelmi előírások

Lehetőség szerint a permetezőszerek bőrrel, ruhával ne érintkezzenek, kerülni kell a szóródást, csepegést. A szerek szembe vagy kötőhártyába jutását, belégzését, lenyelését kerülni kell! Mindig tartsuk be a csomagoláson feltüntetett tárolási szabályokat, az élelmezés egészségügyi várakozási- és munkaegészségügyi időt. Gyermekek és állatok elől elzárva tartandó!

A termékek a készlet erejéig kaphatóak, a változás jogát fenntartjuk!